ČIŠĆENJE PRIJENOSNIKA OD PRAŠINE

Prašina i ostale nečistoće (mrvice, kosa, ostaci hrane...) veliki su neprijatelj vašeg računala, a posebno prijenosnika. Nečistoća se hvata svuda, a posebno po dijelovima koji su zaduženi za hlađenje (hladnjaci, ventilacijski otvori,...). To je problem i kod stolnih računala, a posebno kod prijenosnika kod kojih su svi dijelovi smješteni u vrlo skučenom prostoru. Ako se još k tome neadekvatno hlade javljat će se problemi vezani za pregrijavanje; računalo se često blokira, gasi samo od sebe, računalo je vrlo bučno u radu i sl. Ukoliko se problem ne riješi doći će do trajnog oštećenja ključnih komponenti; procesor, matična ploča, grafička kartica,... Dijelovi za prijenosna računala, a i sami popravci izuzetno su skupi pa je bolje reagirati preventivno.

ŠTO MOŽETE UČINITI SAMI ?

Sami možete očistiti prašinu koja se vidi izvana. Pri tom možete koristiti komprimirani zrak, usisavač, suhu krpu,... No čišćenje unutrašnjosti trebali bi prepustiti stručnjacima. Da bi se došlo do bitnih dijelova koje treba počistiti u unutrašnjosti, prijenosno računalo je potrebno rastaviti što je vrlo složen posao i nestručnjaci se ne bi smjeli u to upuštati da ne izazovu trajno oštećenja neke komponente.

ŠTO ĆEMO UČINITI MI ?

Ukoliko nam ukažete povjerenje vaše prijenosno računalo ćemo rastaviti i počistiti sve hladnjake, ventilacijske otvore te provjeriti sve komponente u unutrašnjosti. Osim toga provjerit ćemo kako radi računalo te ga po potrebi optimizirati.  Cijena usluge je 300 kn, a vi ćete na poklon dobiti set za čišćenje LCD ekrana od nečistoće koji uključuje sprey i microfiber krpicu. Set se može koristiti za sve LCD zaslone. Nemojte zaboraviti da i za vaše prijenosno računalo vrijedi ona stara... ČISTOĆA JE POLA ZDRAVLJA...

 

 

TEL: +385 42 639 028::MOB 098 866 885::servis@kd-info.hr
Copyright
© 2009 KD-INFO d.o.o. Sva prava pridržana. Dizajn i izrada KD-INFO